Liczba porcji2
Łączny czas:20 min
Przygotowanie:15 min
Oczekiwanie:5 min
Poziom trudności:Łatwe

Mintaj z Pierrotem

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • Mieszanka Wedlowska - 4 cukierki Pierrot z Mieszanki Wedlowskiej
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 filety mintaj lub dorsz
  • 2 łyżki mąki
  • 100 g nasion słonecznika
  • Sok z cytryny
  • Sól, pieprz
  • Olej do smażenia
  • Konfitura żurawinowa
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Filety opłukujemy, odsączamy nadmiar wody ręcznikiem papierowym. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem.

  • 2

    Cukierki Pierrot rozpuszczamy z miodem w kąpieli wodnej , dodajemy kostkę rosołową, mieszamy do połączenia składników. Masą delikatnie smarujemy filet. Rybę kroimy na mniejsze kawałki.

  • 3

    Kawałki ryby moczymy w rozmąconym jajku, następnie panierujemy w mące i nasionach słonecznika. Smażymy na oleju do przyrumienienia obu stron. Podajemy z konfiturą żurawinową.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE:

  • Katarzyna Jaworska 5 marca 2016 00:38
    Piątkowa rybka mi się udała, no i wszystkim smakowała, czekoladowy Pierrota smak rodzinę zaciekawił i każdy w zgadywanie "co to takiego" się bawił.