Miękkie masło, żółtka, cukier puder, skórkę otartą z cytryny i kwaśną śmietanę połączyć razem na jednolitą masę. Do masy maślanej dodajemy pokrojoną w drobną kostkę czekoladę białą E.Wedel. Wymieszać.
Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i całość zagnieść. Z ciasta uformować wałeczki o średnicy około 4-5 centymetrów i odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Wałeczki z ciasta obtoczyć w grubym cukrze, jeżeli potrzeba można je odstawić jeszcze do lodówki.
Wałeczki obtoczone w cukrze kroimy na plastry o grubości 6-8mm i układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180oC około 15 minut na złoty kolor.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: