Jak zrobić domowe krówki?
4
1 godz. 20 min
45 porcji
Łatwe
Inne

Jak zrobić domowe krówki?

Niektóre słodycze kojarzą się nam z beztroskim dzieciństwem, takimi łakociami są bez wątpienia krówki. Wiąże się z nimi odwieczny spór o to, które z nich są lepsze – te bardziej kruche, czy te ciągnące się po rozgryzieniu. Zdradzamy, jak przygotować je samodzielnie w domu.

Produkty użyte w tym przepisie (1) Kup online

Lista składników 7

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Warto wiedzieć

Smak bardzo często staje się nośnikiem wspomnień. Osoby pamietające czasy PRL-u z często mówią, że „te krówki to już nie to, co kiedyś”. Faktycznie, wiele dostępnych na rynku krówek w niczym nie przypomina tych sprzed kilkudziesięciu lat. Skorzystanie z naszego przepisu na krówki jest jednak gwarancją na to, że znowu uda Ci się poczuć smak sprzed lat.

Starszych mogą zainteresować także krówki z alkoholem. Mleczny smak łakoci doskonale łączy się z aksamitnym likierem. Z naszego przepisu na krówki dowiesz się, jak wykonać pyszne ciągnące się krówki oraz doskonały likier czekoladowy. Samodzielnie wykonany likier sprawdzi się nie tylko jako dodatek do deseru przy okazji wyprawiania przyjęcia w domu. Dobrym pomysłem będzie przelanie go do ozdobnej butelki. Tak zapakowany będzie ciekawym pomysłem na prezent. Likier czekoladowy z naszego przepisu będzie gęsty i aromatyczny. Jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, a niczym nie ustępuje w smaku drogim likierom.

Niezależnie od tego, czy wykonasz domowe krówki z likierem czy bez, gwarantujemy, że zachwycisz nimi swoich gości. 

Komentarze