Liczba porcji6
Łączny czas:1 godz. 45 min
Przygotowanie:90 min
Oczekiwanie:15 min
Poziom trudności:Średnie

Domowe czekoladowe markizy z kremem karmelowym

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 250 g masła
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru pudru
  • Kakao - 3-4 łyżki kakao ciemnego z Ghany E.Wedel
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • ½ szklanki białego cukru
  • Krem Wedlowski karmelowy - Krem Wedlowski karmelowy
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Na stolnicy wymieszać 150 g masła, mąkę, cukier i kakao ciemne z Ghany E.Wedel. Dodać ekstrakt z wanilii i dokładnie zagnieć ciasto. Schłodzić w lodówce przez 30 minut.

  • 2

    Ciasto rozwałkować na cienki placek o grubości 3-5 mm. Wykroić w nim niewielkie ciasteczka i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka piec w temperaturze 170°C przez 15 minut.

  • 3

    W misce utrzeć cukier puder z pozostałym masłem. Dodać Krem Wedlowski karmelowy i dokładnie wymieszać. Na ciastko nałożyć porcję kremu i przykryć drugim ciastkiem. Podawać po schłodzeniu.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: