Liczba porcji2
Łączny czas:1 godz. 0 min
Przygotowanie:40 min
Oczekiwanie:20 min
Poziom trudności:Średnie

Słodka zupa krem z białą czekoladą Wedel

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 2 średniej wielkości marchewki
  • 1 nieduża dynia
  • 1 biała cebula
  • 0,5 l bulionu warzywnego
  • tabliczka białej czekolady Wedel
  • 2 łyżki mleka kokosowego
  • sezamki AHA od Wedla
  • olej rzepakowy
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Na niewielkiej oleju podsmażamy drobno posiekaną cebulkę.

  • 2

    Obieramy warzywa i kroimy w niewielką kostkę. Pokrojone warzywa dorzucamy do garnka i razem z cebulką smażymy jeszcze kilka minut.

  • 3

    Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem przez ok. 20 min. Kiedy warzywa będą miękkie - blendujemy zupę do uzyskania jednolitej, aksamitnej konsystencji.

  • 4

    W kąpieli wodnej rozpuszczamy tabliczkę białej czekolady, dodajemy do niej mleko kokosowe i mieszamy do połączenia składników.

  • 5

    Do zblendowanej zupy dodajemy rozpuszczoną czekoladę i mleko kokosowe, gotujemy jeszcze przez chwilę.

  • 6

    Przed podaniem zupę ozdobić możemy jeszcze odrobiną mleka kokosowego. Do smaku dodajemy pokruszone sezamki AHA! Smacznego!

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: