Na niewielkiej oleju podsmażamy drobno posiekaną cebulkę.
Obieramy warzywa i kroimy w niewielką kostkę. Pokrojone warzywa dorzucamy do garnka i razem z cebulką smażymy jeszcze kilka minut.
Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem przez ok. 20 min. Kiedy warzywa będą miękkie - blendujemy zupę do uzyskania jednolitej, aksamitnej konsystencji.
W kąpieli wodnej rozpuszczamy tabliczkę białej czekolady, dodajemy do niej mleko kokosowe i mieszamy do połączenia składników.
Do zblendowanej zupy dodajemy rozpuszczoną czekoladę i mleko kokosowe, gotujemy jeszcze przez chwilę.
Przed podaniem zupę ozdobić możemy jeszcze odrobiną mleka kokosowego. Do smaku dodajemy pokruszone sezamki AHA! Smacznego!
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: