1
Zupa krem z białą czekoladą z orzechami ...
10 min
Liczba porcji: 2
Łatwe
Warzywa umyć, obrać i pokroić na mniejsze kawałki lub w kostkę. Cebulę posiekać. Na patelni roztopić masło i obsmażyć wszystkie warzywa.
Orzechy laskowe uprażyć na osobnej patelni lub w piekarniku. Obrać z suchych skórek i pokroić.
Obsmażone warzywa przełożyć do garnka. Dodać przyprawy i zalać bulionem. Gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Zmiksować zupę dodając mleko do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Zagotować zupę, dodać odrobinę tartej czekolady białej E.Wedel i zamieszać. Zupę podawać posypaną uprażonymi orzeszkami, listkami kolendry i tartą czekoladą białą E. Wedel.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: