Zupę krem z powyższego przepisu wykonasz z łatwością. Nie musisz mieć specjalnych umiejętności kulinarnych – wystarczy dobra i sprawdzona receptura. Postępując zgodnie ze wskazówkami, efekt pozytywnie Cię zaskoczy. Krem z cukinii z dodatkiem białej czekolady, orzechów i migdałów stanowi bowiem ciekawe doznanie. Delikatne w smaku warzywa nabierają lekkiej słodyczy, której nadaje dobrej jakości czekolada. Zwróć jednak uwagę na to, aby krem warzywny nie wyszedł zbyt słodki. Czekolada biała E.Wedel nie może tutaj dominować, a jedynie dopełniać mało wyrazisty smak cukinii. Dodatek orzechów i migdałów sprawia, że zupa jest przyjemnie chrupiąca.
Ten przepis wyróżnia nie tylko prostota przygotowania, ale również szybkość. Mając gotowy bulion drobiowy, krem przyrządzisz w zaledwie kilkanaście minut. Dzięki temu takie danie świetnie sprawdzi się nie tylko jako rodzinny obiad, ale może stać się „deską ratunku” w razie niezapowiedzianej wizyty znajomych. Chociaż z podanych proporcji przyrządzić tylko 2 porcje, zwiększając ilość składników, ugotujesz zupę w znacznie większej ilości.
Zupa krem z białą czekoladą, orzechami i migdałami to świetna propozycja na sycący posiłek. Idealnie smakuje przede wszystkim w okresie jesienno-zimowym, jednak znajduje swoich zwolenników podczas chłodnych wiosennych i letnich dni.
Skorzystaj z powyższego przepisu, jeśli jesteś osobą otwartą na eksperymenty w kuchni. Krem z cukinii z dodatkiem białej czekolady, orzechów i migdałów zaskakuje wyjątkowymi smakiem. Jest to niecodzienne połączenie, w którym się rozsmakujesz i z którym nie zechcesz się rozstawać.
Komentarze