Pancakes, czyli amerykańskie naleśniki, cieszą się coraz większą popularnością. W klasycznym wydaniu podawane są z syropem klonowym. Można serwować je także „na słono”, w wersji wytrawnej – m.in. z serem żółtym, pleśniowym czy ze szpinakiem. Ich przygotowanie nie zabiera zbyt dużo czasu, dlatego stanowią idealny posiłek dla osób zabieganych.
Jak podawać pancakes?
Amerykańskie naleśniki najlepiej smakują na ciepło, od razu po usmażeniu – zarówno w wersji na słodko, jak i na słono. Sprawdzą się także jako danie na wynos, do zjedzenia tego samego dnia. W tym wypadku warto jednak nałożyć na nie owoce lub polać je polewą bezpośrednio przed zjedzeniem, aby nie były zbyt wilgotne.
Sprawdź również:
Mega czekoladowe pancakes z owocami
Polewa czekoladowa
Puszyste pancakes są nie tylko pyszne, ale i pożywne – właśnie dlatego idealnie sprawdzą się jako śniadanie. Przygotowując kakaowe naleśniki można także zrezygnować z dodatków i spożyć je solo, np. do porannej kawy, co jest dobrym rozwiązaniem dla osób, które lubią słodkie śniadania, ale niekoniecznie są fanami bardzo obfitych posiłków w godzinach przedpołudniowych.
Sprawdź również:
Przepis na blok czekoladowy
Przepis na muffinki czekoladowe
Komentarze