Jak zrobić klasyczne pancakes?
2
1 godz.
15 porcji
Łatwe

Jak zrobić klasyczne pancakes?

Grube i puszyste czekoladowe pancakes są proste w przygotowaniu, idealnie nadają się na śniadanie lub kolację. Z odpowiednimi dodatkami sprawdzą się także jako danie obiadowe. Podpowiadamy, jak je przygotować, aby poczuć smak naleśników… w wersji premium, czyli z kakao i polewą czekoladową!

Produkty użyte w tym przepisie (1) Kup online

Lista składników 10

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Warto wiedzieć

Pancakes, czyli amerykańskie naleśniki, cieszą się coraz większą popularnością. W klasycznym wydaniu podawane są z syropem klonowym. Można serwować je także „na słono”, w wersji wytrawnej – m.in. z serem żółtym, pleśniowym czy ze szpinakiem. Ich przygotowanie nie zabiera zbyt dużo czasu, dlatego stanowią idealny posiłek dla osób zabieganych. 

Jak podawać pancakes?

Amerykańskie naleśniki najlepiej smakują na ciepło, od razu po usmażeniu – zarówno  w wersji na słodko, jak i na słono. Sprawdzą się także jako danie na wynos, do zjedzenia tego samego dnia. W tym wypadku warto jednak nałożyć na nie owoce lub polać je polewą bezpośrednio przed zjedzeniem, aby nie były zbyt wilgotne.

Sprawdź również:

Mega czekoladowe pancakes z owocami

Polewa czekoladowa

Puszyste pancakes są nie tylko pyszne, ale i pożywne – właśnie dlatego idealnie sprawdzą się jako śniadanie. Przygotowując kakaowe naleśniki można także zrezygnować z dodatków i spożyć je solo, np. do porannej kawy, co jest dobrym rozwiązaniem dla osób, które lubią słodkie śniadania, ale niekoniecznie są fanami bardzo obfitych posiłków w godzinach przedpołudniowych.

Sprawdź również:

Przepis na blok czekoladowy

Przepis na muffinki czekoladowe

Sprawdź podobne przepisy

Chcesz być jeszcze lepszy w kuchni?
Skorzystaj z naszej porady

Komentarze