Jak zrobić efektowne dekoracje z czekolady na tort?
Chcesz udekorować tort bez konieczności korzystania z gotowych ozdób? Nic nie stoi na przeszkodzie, aby samodzielnie przygotować dekoracje z czekolady. Listki, motylki, kwiatki, a może ażury? Wszystko to jest w zasięgu Twoich możliwości – wystarczy, że skorzystasz ze wskazówek prosto od mistrzów cukiernictwa.
Czekoladowe dekoracje wykonane własnoręcznie to sposób na efektywne ozdobienie każdego tortu – nie ma przy tym znaczenia to, z jakiej okazji jest przygotowywany. Ozdoby możesz wykorzystać zgodnie z własnym uznaniem, tj. zarówno do dekoracji wierzchu, jak i boków. Aby samodzielnie stworzone ozdoby były udane, będziesz potrzebować dobrej jakości czekolady. Świetnie sprawdzi się zarówno Czekolada Lekko Gorzka 50% E.Wedel, Czekolada Mleczna E.Wedel, Czekolada Biała E.Wedel, jak i Karmelowa E.Wedel. Dzięki temu przygotujesz nie tylko ciemne, ale również kontrastujące z nimi jasne dekoracje.