Jak zrobić migdałowy krem czekoladowy?
Idealny do podjadania łyżeczką oraz jako dodatek do deserów czy słodkich posiłków. Migdałowy krem czekoladowy to kompozycja idealna. Chcesz jej skosztować? Przyrządź samodzielnie tę wyjątkową propozycję. To prostsze niż myślisz! Sprawdź nasze porady!
Migdałowy krem czekoladowy to gęsty, a zarazem puszysty „mus”, który możesz wykorzystać na mnóstwo sposobów. Posmarujesz nim naleśniki czy chleb. Wykorzystasz jako dodatek do ciasteczek maślanych oraz masę do przełożenia tortu oraz innych wypieków. Albo po prostu wyjesz z opakowania łyżeczką. Trudno się oprzeć!
W sklepie niełatwo znaleźć taką propozycję. Tym jednak nie musisz się martwić, ponieważ wystarczy kilka prostych składników oraz odrobina cierpliwości, aby stworzyć tę doskonałą masę i… rozkochać w niej całą rodzinę. Uważaj! Na jednej porcji się nie skończy! A kiedy już rozkręcisz się w kuchni, zapragniesz przyrządzać kolejne, alternatywne wersje. Zobacz, jak.