Mocno czekoladowy środek i różowe, soczyste maliny na wierzchu to prawdziwa uczta dla podniebienia. Przygotuj swoją tartę i sprawdź, jak możesz urozmaicić ten przepis.
Tarta czekoladowa z malinami to sprawdzony przepis na każdą porę roku. Świeże i pyszne maliny kupisz na targu lub w wybranym markecie. Choć warto siegać po świeże owoce, zimą z powodzeniem możesz zastąpić je mrożonymi – dzięki temu będziesz cieszyć się tym deserem przez cały rok.
Tarta czekoladowa z malinami z polewą na bazie czekolady karmelowej
Ten deser jest tak pyszny, że pewnie niewiele zostanie po tym, jak podasz go swoim gościom lub bliskim. Dlatego na przyszłość zaskocz ich niespodziewanym dodatkiem. Przygotuj szybką polewę na bazie czekolady karmelowej.
Będziesz potrzebować 100 ml śmietanki 36% i 80 g czekolady E.Wedel Karmelowej. Ten dodatek idealnie ozdobi Twój wypiek. Na początek połam czekoladę na kawałki i wlej do garnuszka śmietanę. Podgrzej ją i zdejmij z ognia.
Gotową polewą oblej tartę, ale postaraj się tworzyć cienkie paski polewy, który ledwie muśnie kolorowe i soczyście smakowite maliny. Takie zroszone, czekoladowo-karmelową polewą maliny, nie pozwolą sobie długo czekać na dokładkę. Pytanie – czy masz wystarczającą ilość tarty?
Ciasto czekoladowe i owoce to pyszne połączenie
Przepis na tartę czekoladową z malinami to udany sposób na duet najlepszej czekolady i orzeźwiających malin. Jeśli lubisz ciasta, które łączą czekoladę i owoce, koniecznie sprawdź przepis na ciasto czekoladowe z wiśniami. Soczyste wiśnie i sprawdzona czekolada to gwaranty sukcesu Twoich wypieków. Pyszne i kolorowe owoce sprawią, że deser będzie jeszcze pyszniejszy (i piękniejszy!).
Komentarze