Karp wigilijny w kakaowej marynacie z migdałami na czekoladowym sosie.
0
15 min
4 porcje
Trudne

Karp wigilijny w kakaowej marynacie z migdałami na czekoladowym sosie.

Karpia czyścimy i dzielimy na porcje. każdy kawałek od skóry moczymy w kakao a następnie w mące i smażymy na złoty kolor. migdały prażymy i kładziemy na wierzch każdego kawałka karpia. Podajemy z tołkanicą i buraczkami na czekoladowym sosie. Sos sporządzany z :Sos czekoladowy: -wino wytrawne o.5L + bulion warzywny 0,5L - 2marchewki - 1 cebula -łyżeczka koncentratu pomidorowego - 2 kostki gorzkiej czekolady Wedla Składniki sosu razem ugotować, zmiksować i gotowe. Doskonale uzupełnia danie.

Lista składników 4

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Sprawdź podobne przepisy

Chcesz być jeszcze lepszy w kuchni?
Skorzystaj z naszej porady

Komentarze