Liczba porcji40
Łączny czas:5 godz. 0 min
Przygotowanie:240 min
Oczekiwanie:60 min
Poziom trudności:Trudne

Karmelowe trufle w kakao

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 100 ml śmietanki 36%
  • 30 gram miękkiego masła
  • 5 łyżek kakao
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Czekoladę karmelową łamiemy na kawałki, następnie wrzucamy ją do miski.

  • 2

    Śmietankę zagotowujemy w garnuszku. Następnie zalewamy nią czekoladę i mieszamy aby się rozpuściła. Dodajemy miękkie masło i dokładnie mieszamy.

  • 3

    Całość przykrywamy folią aluminiową lub spożywczą i wstawiamy do lodówki na 2-3 godzinki aby masa zastygła.

  • 4

    Z gęstej karmelowej masy formujemy kuleczki, które następnie obtaczamy w kakao.

  • 5

    Wstawiamy je do lodówki na około godzinkę aby całkowicie stężały.

  • 6

    Ja każdą trufelkę włożyłam osobno do malutkich foremek na pralinki.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: