Liczba porcji12
Łączny czas:55 min
Przygotowanie:20 min
Oczekiwanie:35 min
Poziom trudności:Średnie

Dietetyczne muffinki z ananasem i czekoladą

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 150 g kaszy gryczanej
  • szczypta soli
  • 8 łyżek wiórek kokosowych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 60 g suszonych daktyli
  • 2 jaja
  • świeży dojrzały ananas - 2 plastry
  • 150 ml mleczka kokosowego płynnego
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Zmiksuj w młynku albo blenderze wiórki z kaszą. Wymieszaj suche składniki z solą i proszkiem do pieczenia. Posiekaj suszone daktyle. Czekoladę połam na kawałki, wymieszaj wszystko z sobą. Na koniec dodaj pokrojonego ananasa w kostkę, wymieszaj ponownie.

  • 2

    Masę nałóż do foremek papierowych, oprócz je kokosem i piecz w 180 stopniach ok. 30 min.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: