
0
15 min
4 porcje
Średnie
cookies
Zupa czekoladowa Opis dania: Doskonała Liczba porcji: 4 czas przygotowania: 25 min czas oczekiwania: 30 min składniki i ilość: 50 g kakao wedel 100 g cukru 500 ml mleka 2% 100 g gorzkiej czekolady wedel 3 ł. advokata 4 żółtka Wykonanie: Krok 1 Czekoladę roztop w mikrofali, utrzyj na gładko z 2 ł. mleka. W 100 ml rozpuść kakao. Resztę mleka zagotuj, dodając roztartą czekoladę, kakao oraz cukier. Zdejmij z ognia, wlej śmietanę i wymieszaj. Krok 2 Ubij żółtka, wlewaj powoli do zupy, ubijaj cały czas aby nie doszło do ścięcia żółtek. Na koniec wlej advokat. Wystudź i wstaw do lodówki
Lista składników 0
Przygotowanie
Podobał Ci się ten przepis?
Komentarze