Przygotowanie spodu ciasta - biszkoptu. Jajka ubijamy z cukrem na gęstą i puszystą masę. Następnie dodajemy przesianą mąkę z kakao. Masę wylewamy do tortownicy o średnicy 14 cm i pieczemy ok. 10 min w 180 stopniach C. Gotowy biszkopt pozostawiamy do ostygnięcia. Przygotowanie musu czekoladowego. Śmietanę wlewamy do garnka i podgrzewamy. Czekoladę łamiemy na kawałeczki i wkładamy do miseczki. Do czekolady dodajemy cukier puder i żelatynę, wszystko zalewamy ciepłą śmietankę i mieszamy do połączenia składników. Gdy śmietanka z czekoladą wystygnie lekko ubijamy masę mikserem. Gotowy mus wylewamy na spód biszkoptu (biszkopt pozostaje w tortownicy) i wstawiamy do lodówki na parę godzin, aż mus stężeje.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: