Liczba porcji10
Łączny czas:1 godz. 5 min
Przygotowanie:25 min
Oczekiwanie:40 min
Poziom trudności:Średnie

Ciasto czekoladowe na święta dla Wargorra

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • kostka margaryny
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 szklanki cukru
  • 4 jajka
  • pół szklanki mleka
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Margarynę, cukier, kakao i mleko gotować 5 minut. Od czasu do czasu mieszać, by powstała gładka masa czekoladowa.

  • 2

    Gdy masa będzie chłodna, dodać żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

  • 3

    Ubić sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem.

  • 4

    Masę wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.

  • 5

    Piec 40 minut w temperaturze 175 stopni Celsjusza.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: