Liczba porcji12
Łączny czas:1 godz. 20 min
Przygotowanie:60 min
Oczekiwanie:20 min
Poziom trudności:Trudne

Ciasteczka francuskie z czekolada - Franculki

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • Czekolada Biała Wedel - pół tabliczki
  • 1 opak. Gotowego ciasta francuskiego
  • 1/3 szklanki letniej wody
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki i czekamy 5 minut. Rozwijamy z folii i kroimy na 12 kwadratów. Na środku każdego kawałka ciasta kładziemy po 1 kawałku białej i mlecznej czekolady. Bierzemy na pędzelek (ewentualnie palec) kilka kropli wody i smarujemy brzegi ciasta tworząc ramkę dla czekolady. Rogi ciasta łączymy ze sobą na górze tworząc piramidkę. Ciastka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i oprószoną mąką. Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 20-30 minut w temperaturze 200-220oC.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: