
0
1 godz.
10 porcji
Średnie
Blok czekoladowy
Nazwa przepisu: Blok czekoladowy Opis dania: Smaczne ciasto na wiele okazji Liczba porcji: 10 czas przygotowania: 30min czas oczekiwania: 60min składniki i ilość: 400 g mleka w proszku 150 ml wody 250 g masła suche herbatniki 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru bakalie - 2 garście Wykonanie: Krok 1 Do roztopionego w garnku masła dodaj cukier, wodę oraz kakao, wymieszaj i gotuj do rozpuszczenia cukru. Wystudź po zdjęciu z palnika. Do drugiego garnka wsyp mleko, herbatniki oraz bakalie. Na to wylej masę z masłem, wymieszaj i wlej do odpowiedniej formy na blok. krok 2 Schładzaj w lodówce
Lista składników 1
Przygotowanie
Podobał Ci się ten przepis?
Komentarze