Dynię myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy w niezbyt drobną kostkę. Przekładamy do rondelka i zalewamy wywarem. Cukinię myjemy, odcinamy górę i wydrążamy środek. Miąższ ze środka dodajemy do rondelka z dynią. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu do czasu, aż dynia zmięknie.
Gorącą zupę miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy mleczko kokosowe i doprawiamy curry i solą. Zagotowujemy razem.
Pod koniec gotowania rozpuszczamy jeszcze w naszej zupie czekoladę i dokładnie mieszamy.
Gorąc zupą napełniamy wcześniej przygotowane miseczki z cukinii i przykrywamy wyciętą "czapeczką". Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 15 minut. Podajemy od razu, póki gorące.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: