1
Zupa krem z białą czekoladą z orzechami ...
10 min
Liczba porcji: 2
Łatwe
Ugotować ryż w lekko osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić płatki migdałowe. Prażyć je aż lekko się zrumienią, mieszając w międzyczasie. Wsypać łyżkę cukru, zamieszać. Gdy cukier się rozpuści, płatki przesypać na papier do pieczenia, wystudzić.
Zagotować mleko z łyżką masło i szczyptą soli. Czekoladę połamać na kostki, wrzucić do gorącego mleka i mieszając, rozpuścić.
Porcje ryżu rozłożyć na talerzach, zalać gorącą zupą czekoladową i posypać płatkami.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: