W garnuszku, na małym ogniu rozpuszczamy masło, tabliczkę czekolady E. Wedel, kakao i kawę. Odstawiamy na chwilę do ostygnięcia.
Do dużej miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier i dokładnie ze sobą mieszamy. Następnie dodajemy jajka, ostudzoną masę czekoladową, jogurt naturalny i przy pomocy miksera łączymy ze sobą wszystkie składniki. Na końcu dodajemy dżem wiśniowy i mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy.
Formę o średnicy 23 cm wykładamy papierem i przelewamy do niej naszą masę.
Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni C ok. 60 min (do tzw. suchego patyczka)
Po wyjęciu ciasta z piekarnika dekorujemy je cukrem pudrem lub polewą czekoladową (Rozpuszczamy w kąpieli wodnej Czekoladę Gorzką E. Wedel, dodajemy trochę dżemu wiśniowego i 125 ml śmietanki kremówki 36%. Łączymy ze sobą wszystkie składniki i polewamy nasze ciasto.).
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: