Liczba porcji7
Łączny czas:10 min
Przygotowanie:10 min
Oczekiwanie:0 min
Poziom trudności:Łatwe

Wegańskie czekoladowe smarowidło

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 100 g gorzkiej czekolady E. Wedel
  • 1/3 szlanki mleka owsianego (lub innego roślinnego)
  • 3 łyżki miodu
  • ew. 2 łyżki oleju (jeśli masło orzechowe jest zbyt suche)
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Przygotuj wszystkie potrzebne składniki.

  • 2

    Czekoladę rozpuść w mikrofali, garnuszku lub w kąpieli wodnej.

  • 3

    Wszystkie składniki umieść w kielichu blendera, zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

  • 4

    Krem przełóż do słoika, przechowuj w lodówce.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE:

  • heyyouwhatdoyousee 23 stycznia 2019 18:42
    Miód jest niewegański.