Liczba porcji8
Łączny czas:2 godz. 30 min
Przygotowanie:30 min
Oczekiwanie:120 min
Poziom trudności:Średnie

Wedlowski blok czekoladowy z chałwą, bakaliami i Torcikiem Wedlowskim

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 200 g masła
  • 400 g mleka w proszku
  • ½ szklanki wody
  • Kakao - 5 łyżek kakao ciemnego z Ghany E.Wedel
  • Chałwa Królewska - 200 g chałwy Królewskiej o smaku waniliowym E.Wedel
  • Torcik Wedlowski - 1 Torcik Wedlowski
  • sezamki AHA - 3 opakowania sezamków AHA! E.Wedel
  • ½ szklanki bakalii
  • 1 szklanka cukru
  • garść suszonej żurawiny
  • Czekolada mleczna - 1 czekolada mleczna E.Wedel
  • Czekolada gorzka - 1 czekolada gorzka E.Wedel
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    W rondelku zagotować wodę z masłem i dodać do niego cukier. Czekolady gorzką i mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej. Do masy dodać kakao i mleko w proszku oraz rozpuszczone czekolady, a następnie dokładnie wymieszać

  • 2

    Posiekać bakalie oraz żurawinę. Chałwę Królewską i Torcik Wedlowski pokroić, a Sezamki AHA! E.Wedel połamać. Wszystko dodać do masy i dokładnie wymieszać.

  • 3

    Do natłuszczonej foremki przełożyć masę czekoladową i dokładnie ubić. Odstawić do schłodzenia na co najmniej 2h.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: