Fenkuł i cebulę pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju, dodać podroby i smażyć aż się zrumienią. Podlać odrobiną wody i piec pod przykryciem w piekarniku w 160 stopniach C około półtorej godziny. Śliwki suszone pokroić na kawałki i wrzucić do gotującej się brandy, gdy wchłoną cały płyn dodać do upieczonych podrobów. Wszystko zemleć w maszynce o drobnych oczkach. Dodać jajko, doprawić i wymieszać. Formować małe kulki. Piec je w 180 stopniach C 7-10 minut z termoobiegiem. Ostudzić. W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę i dodać łyżeczkę masła.
Zanurzyć ostudzone kulki z pasztetu w czekoladzie i odstawić na papierze do pieczenia albo na specjalnej kratce w lodówce do stężenia.
Cebulę pokroić w piórka i przesmażyć z winem i łyżką miodu. Gruszkę pokroić w plasterki i skarmelizować z łyżką miodu i odrobiną wody. Na talerzu ułożyć cebulę i plasterki gruszki, dodać trufle.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: