Tort: Potrójna Czekoladowa Rozkosz z Gruszką i Karmelem
0
5 godz.
10 porcji
Trudne
Ciasta i desery

Tort: Potrójna Czekoladowa Rozkosz z Gruszką i Karmelem

Jak spełnić trzy największe pragnienia każdego czekoladoholika? Upiec trzy-warstwowy tort, w którym każda warstwa będzie przygotowana z innej pysznej czekolady od E. Wedel. Najpierw mocnoczekoladowy biszkopt nasączony wiśniówką i posmarowany powidłami śliwkowymi. Później delikatny jak chmurka mus z mlecznej czekolady z gruszkami gotowanymi w syropie ze szczyptą cynamonu. A na koniec delikatny i łagodny mus karmelowy, który wprost rozpływa się w ustach. Zwieńczeniem tortu jest zaś chrupiąca dekoracja z karmelu i uroczo wyłaniająca się gruszka. Czy możecie mu się oprzeć?

Produkty użyte w tym przepisie (4) Kup online

Lista składników 17

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Komentarze