
0
1 godz.
20 porcji
Trudne
Tort czekoladowy brzoskwiniowo-jeżynowy
Tort czekoladowy, przełożony delikatnymi, owocowymi kremami - brzoskwiniowym i jeżynowym. Ale może być również z innych owoców - truskawek, malin czy borówek. Ciasto nie jest zbyt słodkie, a dzięki sporej ilości kakao jest wilgotne i intensywnie czekoladowe. Tort okazał się wybornym smakowym połączeniem: czekolady, brzoskwiń no i oczywiście jeżyn, które spisały się doskonale, zwłaszcza w delikatnym owocowym kremie, no ale prawdziwą furorę zrobiły jako słodko-kwaśny sos jeżynowy pod warstwą gorzkiej czekolady na samym wierzchu ciasta. Pychota! Tort zniknął z pola mojego widzenie w przeciągu mniej niż godziny!
Lista składników 25
Przygotowanie
Podobał Ci się ten przepis?
Komentarze