Liczba porcji20
Łączny czas:30 min
Przygotowanie:30 min
Oczekiwanie:0 min
Poziom trudności:Średnie

Tartinki z musem z białek fasoli, awokado i chałwy

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • mieszane sałaty (do przybrania)
  • pieprz
  • sól
  • 1 owoc granatu
  • 50 ml oliwy
  • ½ cytryny
  • 500 g razowego chleba z suszonymi owocami
  • 400 g ugotowanej białej fasoli
  • 1 awokado
  • 50-80 g Chałwy waniliowej E.Wedel
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Fasolkę ugotować, a awokado obrać i pokroić w kostkę. Składniki włożyć do blendera i miksować dodając oliwę. Dodać pokruszoną chałwę waniliową E.Wedel i miksować dalej do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny, do smaku.

  • 2

    Z ciemnego pieczywa wyciąć tartinki w kształcie krążków lub niewielkich kwadratów. Masę wykładać na kanapeczki za pomocą łyżki lub wycisnąć z rękawa cukierniczego.

  • 3

    Ozdobić pestkami granatu, sałatą i odrobiną pokruszonej chałwy waniliowej E.Wedel.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE:

  • Ewa Kluczyńska 13 marca 2016 22:17
    Przyjemne, delikatne i pyszne. Chałwa wspaniale dopełnia smak musu, a granat nadaje niepowtarzalnego charakteru, nutkę orzeźwienia i elegancji. Tartinki cieszą oko i podniebienie.
  • Natalia Baumann 11 marca 2016 11:13
    Tartinki, tartinki, dla chłopczyka i dziewczynki, wszyscy mamy dziarskie minki, bo zjadamy witaminki. Witaminek jest moc w tej prostej i smakowitej przekąsce. Awokado, fasola i granat podkręcone słodką, waniliową chałwą. A wszystko na zdrowym, razowym chlebku... cieszy oko i podniebienie.