Liczba porcji12
Łączny czas:2 godz. 45 min
Przygotowanie:45 min
Oczekiwanie:120 min
Poziom trudności:Średnie

Szampańska babka z piankami Ptasie Mleczko

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i cynamon mielony wymieszać i przesiać przez sitko.

  • 2

    Jajka ubić z cukrem trzcinowym na puszystą masę, dodawać stopniowo olej, skórkę kandyzowaną z pomarańczy i szampana. Wszystko wymieszać. Dodać przesiane sypkie składniki i dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu dodać pianki Ptasie Mleczko® pokrojone w małe kostki i wymieszać z ciastem. Formę do babki (najlepiej silikonową) wysmarować miękkim masłem i oprószyć mąką, ciasto przełożyć do formy. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 160-170 stopni C przez 45-55 minut.

  • 3

    Upieczoną babkę ostudzić, wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE:

  • Ala 11 listopada 2017 22:09
    A gdzie lista i proporcje składników?