Mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i cynamon mielony wymieszać i przesiać przez sitko.
Jajka ubić z cukrem trzcinowym na puszystą masę, dodawać stopniowo olej, skórkę kandyzowaną z pomarańczy i szampana. Wszystko wymieszać. Dodać przesiane sypkie składniki i dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu dodać pianki Ptasie Mleczko® pokrojone w małe kostki i wymieszać z ciastem. Formę do babki (najlepiej silikonową) wysmarować miękkim masłem i oprószyć mąką, ciasto przełożyć do formy. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 160-170 stopni C przez 45-55 minut.
Upieczoną babkę ostudzić, wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: