Spotkanie pomarańczy, wanilii, czekolady i orzechów przy crêpes
0
30 min
8 porcji
Średnie
Ciasta i desery

Spotkanie pomarańczy, wanilii, czekolady i orzechów przy crêpes

Crêpe to klasyka kuchni francuskiej - cieniutkie naleśniki z różnorodnymi nadzieniami jedzone często na ulicy, jako pierwszy posiłek w drodze Francuzów do pracy lub spokojnie przy rodzinnym stole, nierzadko w towarzystwie croisanta i porannej kawy. Ten przepis przedstawia dwie ich wariacje - czekoladowe z waniliową ricottą oraz pomarańczowe z masą orzechowo - kakaową, a obie najlepiej podawać (a jakże) pokryte mieszanką płatków z tartej białej i deserowej czekolady na zmianę łamiących słodycz i gorycz tak różnych od siebie jak biel i czerń placków.

Lista składników 16

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Komentarze