Liczba porcji12
Łączny czas:3 godz. 30 min
Przygotowanie:60 min
Oczekiwanie:150 min
Poziom trudności:Średnie

Sernik z Kremem Wedlowskim karmelowym

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • świeże owoce
  • 1 łyżeczka płaska mielonego cynamonu
  • 4 jajka
  • 400g Kremu Wedlowskiego Karmelowego
  • 30g mąki ziemniaczanej
  • 20g cukru pudru
  • 1kg białego sera
  • 40g miękkiego masła
  • 180g ciastek kruchych korzennych
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Kruche korzenne ciastka zmiksować, dodać rozpuszczone masło, a całość dobrze wymieszać.

  • 2

    Z ciastek ugnieść spód w okrągłej formie wyłożonej papierem do pieczenia.

  • 3

    Biały ser twaróg zmiksować, dodać cukier puder, jajka, mąkę ziemniaczaną i mielony cynamon, wszystko zmiksować na gładką masę.

  • 4

    Krem Wedlowski lekko podgrzać w kąpieli wodnej. Lekko podgrzany krem karmelowy dodać do masy serowej, zmiksować na gładką jednolitą masę. Masę serową przełożyć do formy ze spodem z kruchych ciastek.

  • 5

    Piec w kąpieli wodnej (okrągłą formę wstawić do większej blachy wypełnionej wodą na wysokości 2-3 cm). Piec w temperaturze 150 stopni C przez około 60-70minut.

  • 6

    Upieczony sernik wyjąć z piekarnika, wylać wodę z formy i pozostawić do wystygnięcia. Sernik pokroić na porcje. Podawać z Czekotubką (dowolny smak) i świeżymi owocami.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: