Kurczaka pokroić wzdłuż na paski. Przygotować marynatę z siekanego czosnku, utartego imbiru, słodkiego sosu chilli, sosu rybnego, sosu sojowego i kilku kropel soku z cytryny i oleju. W marynacie zanurzyć kurczaka na 30 minut. W tym czasie przygotować sałatkę z ogórka, mango, kolendry. Sałatkę można także przyprawić sokiem z cytryny i sosem rybnym oraz słodkim sosem chilli.
W rondelku rozpuścić chałwę w mleku kokosowym. Chwilę pogotować.
Kawałki zamarynowanego kurczaka nabić na patyczki do szaszłyków i piec w temperaturze 180°C aż będą rumiane. Podawać z sosem chałwowym na bazie chałwy waniliowej E.Wedel i sałatką z ogórka i mango.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: