Liczba porcji4
Łączny czas:20 min
Przygotowanie:20 min
Oczekiwanie:0 min
Poziom trudności:Średnie

rozgrzewający krem pomidorowy z nutką czekolady i chili

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • Czekolada gorzka - 1 tabliczka gorzkiej czekolady Wedel
  • 2 małe marchewki
  • 3 puszki pomidorów w całości
  • pół łyżeczki chili
  • 4 łyżki mleka
  • ząbek czosnku
  • pieprz
  • sól
  • cukier
  • kostka bulionowa
sklep pijalni

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Pokroić cienko marchewki i ugotować w małej ilości wody. Tak aby woda była trochę ponad marchew.

  • 2

    Do ugotowanej marchewki dodajemy pomidory z puszki oraz czosnek. Wszystko razem blendujemy.

  • 3

    Doprawiamy do smaku używając cukru, pieprzu, soli i kostki bulionowej i zagotowujemy.

  • 4

    W osobnym rondelku podgrzewamy na mleku czekoladę Wedel i mieszamy do uzyskania jednolitego sosu. Doprawiamy go chili.

  • 5

    Nalewamy krem do bulionówek i polewamy go czekoladowym sosem.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE:

  • Wojciech Mirek 3 marca 2016 13:26
    Wszystko ze sobą współgra. Krem pomidorowy świetnie rozgrzewa "od środa" to danie nazwałbym Niebiańską Pokusą.
  • Krzysztof Garwacki 28 lutego 2016 21:33
    Ostra, rozgrzewająca zupka w sam raz na chłodne zimowe popołudnie. Łatwo przygotować, nie potrzeba nietypowych składników a efekt znakomity.