W miseczce roztrzepujemy mleko z jajkiem i łyżką oliwy
Powoli dodajemy mąkę intensywnie mieszając, tak by powstało dość gęste ciasto. Jeśli jest zbyt rzadkie - dodajemy więcej mąki. Jeśli zbyt gęste, dolewany odrobinę wody do uzyskania pożądanej konsystencji.
Dodajemy pokruszony pasek czekolady mlecznej E.Wedel oraz pół banana pokrojonego w ćwiartki oraz szczyptę soli do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy.
Na mocno rozgrzaną patelnię z minimalną ilością tłuszczu wlewamy niewielka ilość ciasta i smażymy około 2-3 minuty z każdej strony.
W międzyczasie rozpuszczamy w kąpieli wodnej pasek czekolady mlecznej, który będzie naszą polewą.
Serwujemy naleśniki z polewą z czekolady, pokrojoną w paski drugą połową banana i pokruszoną chałwą. Możemy również dodać kilka owoców suszonej żurawiny.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: