
0
2 godz.
4 porcje
Średnie
pucharek serowo-czekoladowy z truskawkami
150 ml kremówki ubij na sztywno i połącz z 1 łyżką kakao. Masę rozłóż do 4 pucharków. 2. Pozostałą kremówkę wlej do rondelka, wrzuć pokruszoną czekoladę. Gotuj na małym ogniu, aż się rozpuści. Przestudź ją i rozlej do pucharków. 3. Żółtka umieść w miseczce, dodaj cukier puder i cukier waniliowy. Utrzyj w kąpieli wodnej na gładką masę. Dodaj do serka mascarpone i starannie wymieszaj. Kilka łyżek odłóż do dekoracji. Resztę masy serowej porozkładaj do pucharków. 4. Galaretkę rozpuść w 250 ml wody. Truskawki oczyść i pokrój w kostkę. Ułóż na masie serowej i polej tężejącą galaretkę. Deserki udekoruj odłożoną masą z mascarpone, połówkami truskawek, płatkami migdałowymi uprażonymi na suchej patelni i listkami melisy.
Lista składników 10
Przygotowanie
Podobał Ci się ten przepis?
Komentarze