W rondelku zagotować wodę z masłem. Do gorącego płynu dodać mąkę cały czas mieszając, aż ciasto połączy się w zbitą masę. Odstawić, aby trochę przestygło. Do lekko przestudzonej masy dodać pojedynczo jajka, aż całość dokładnie się połączy. Przygotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ciasto wyciskać przy pomocy szprycy cukierniczej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 210°C. Do wystudzonego budyniu dodać stopniowo po łyżce Krem Wedlowski czekoladowy, aż masa będzie idealnie połączona.
Na patelni rozpuścić cukier, aż utworzy się złocisty karmel. Do karmelu dodać sok z pomarańczy i limonek oraz skórkę z pomarańczy, wanilię i cynamon. Gotować aż cukier całkowicie się rozpuści, a sos zredukuje o połowę. Powinien być bardzo gęsty i klejący. Ptysie nadziewać kremem i polać ciepłym karmelem.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: