10
Szaszłyczki z Mieszanki Wedlowskiej w so...
30 min
Liczba porcji: 10
Łatwe
Na patelnię wsypać cukier i podgrzewać na małym ogniu do momentu, aż cukier rozpuści się. Następnie dodać śmietankę i dokładnie wymieszać, aż połączy się z cukrem. Mieszać, aż zacznie gęstnieć i lekko się zarumieni. Dodać sól i wymieszać.
Sezamki zmiażdżyć w moździerzu lub zmiksować w blenderze na pastę i dodać do rozpuszczonego gorącego masła. Dokładnie wymieszać. Upewnić się, że sezam jest dokładnie zmielony.
Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej.
Wafle smarować naprzemiennie raz czekoladą a raz masą sezamową. Wierzch Piszingera polać solonym karmelem.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: