Liczba porcji12
Łączny czas:3 godz. 30 min
Przygotowanie:30 min
Oczekiwanie:180 min
Poziom trudności:Łatwe

Piszinger z gorzką czekoladą, pastą sezamową i słonym karmelem

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Na patelnię wsypać cukier i podgrzewać na małym ogniu do momentu, aż cukier rozpuści się. Następnie dodać śmietankę i dokładnie wymieszać, aż połączy się z cukrem. Mieszać, aż zacznie gęstnieć i lekko się zarumieni. Dodać sól i wymieszać.

  • 2

    Sezamki zmiażdżyć w moździerzu lub zmiksować w blenderze na pastę i dodać do rozpuszczonego gorącego masła. Dokładnie wymieszać. Upewnić się, że sezam jest dokładnie zmielony.

  • 3

    Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej.

  • 4

    Wafle smarować naprzemiennie raz czekoladą a raz masą sezamową. Wierzch Piszingera polać solonym karmelem.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: