Liczba porcji2
Łączny czas:30 min
Przygotowanie:30 min
Oczekiwanie:0 min
Poziom trudności:Średnie

Pikantne spaghetti z sosem czekoladowo-buraczkowym

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 1 tabliczka czekolady gorzkiej Wedel
  • 3 średnie buraki
  • 1 ostra papryczka (chilli, pepperoni)
  • 1 dojrzała gruszka
  • garść orzechów włoskich
  • makaron spaghetti
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Buraki obieramy i kroimy na drobną kostkę, gotujemy 10 minut na parze.

  • 2

    Gotujemy makaron - al dente, w wodzie z dodatkiem soli.

  • 3

    Obieramy gruszkę i kroimy w drobną kostkę, ostrożnie siekamy na drobno papryczkę.

  • 4

    W rondelku rozpuszczamy czekoladę, dodajemy ugotowane buraczki i gruszkę, doprawiamy papryczką.

  • 5

    Całość miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji.

  • 6

    Podajemy z posiekanymi orzechami włoskimi i plastrami świeżej gruszki.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: