Pieczony w słoiku bezglutenowy chlebek bananowy z mleczną czekoladą Wedel
0
40 min
6 porcji
Średnie
Ciasta i desery

Pieczony w słoiku bezglutenowy chlebek bananowy z mleczną czekoladą Wedel

Czekolada romansująca z bananami to para idealna. Temperaturę w ich "związku" podnosić może wykorzystanie słoika w kształcie walca. Z takiego "trójkąta" powstać może chlebek bananowy, który nadaje się na prezent ze względu na możliwość wekowania ciasta pieczonego w ten sposób. O ile oczywiście "twórca" nie poczęstuje się szybciej a trzeba przyznać, że bananowiec zamknięty w szkle i rosnący w piekarniku niesamowicie kusi zapachem. Płynna czekolada w jego wnętrzu też robi swoje. Moja propozycja to bezglutenowy chlebek, który idealnie sprawdzi się na śniadanie. Mimo wykorzystania owoców i mlecznego Wedla można delektować się nim zarówno w wersji słodkiej jak i ostrej. Dzięki metodzie pieczenia w słoiku możemy zapewnić chlebkowi świeżość na kilka dni. (O ile nie pochłonie się go zaraz po wyjęciu z piekarnika). Jest to też świetny sposób na niebanalny, zdrowy, smaczny prezent hand made.

Lista składników 15

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Komentarze