Liczba porcji3
Łączny czas:25 min
Przygotowanie:10 min
Oczekiwanie:15 min
Poziom trudności:Łatwe

Parówki w czekoladowych bucikach

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • Rurki: 250 g mąki;
  • 125 g gęstej śmietany 18%;
  • 125 g masła;
  • szczypta soli i imbiru
  • CZEKOLADA WEDLOWSKA GORZKA
  • DŻEM DYNIOWY
  • SEREK DELIKATNY
  • mak lub sezam do posypania
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Mąka + śmietana + masło + sól + imbir - dokładnie wyrobić. Schłodzić w lodówce 30 min. Rozwałkować 2 mm, pociąć w paski 2 cm, nawijać na rurki do pieczenia, posmarować jajkiem, posypać makiem piec 15 min 1 temp 200 stopni. z tej porcji wychodzi 15 rurek

  • 2

    Rurki nadziewać ciepłą parówką zanurzoną w czekoladzie.

  • 3

    Podawać z konfiturą z dyni.

  • 4

    smacznego!!!

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE:

  • Weronika Nowińska 24 lutego 2020 18:29
    Świetny przepis! Naprawdę polecam, zrobił wrażenie na gościach z komunii!!!