Wersja 1: 1. Jajko roztrzepać z mlekiem, dodać olej i mąkę po trochu mieszając dokładnie. 2. Dodać pokruszone na proszek liście herbaty i drobno posiekane listki mięty, wymieszać dokładnie. Odstawić na pół godziny. Sprawdzić czy ciasto ma konsystencję śmietanki, jeśli nie, dolać mleka i dokładnie wymieszać.
Wersja 2: 1. Jajko roztrzepać z mlekiem, dodać olej i stopniowo mąkę cały czas mieszając. 2. Dodać proszek z młodego jęczmienia, wymieszać dokładnie. Odstawić na pół godziny. Sprawdzić czy ciasto ma konsystencję śmietanki, jeśli nie – dolać odrobinę mleka i dokładnie wymieszać.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu i posmarować gałgankiem z ręcznika papierowego umoczonym w oleju.
Nalać ciasto na patelnię i rozprowadzić równomiernie. Smażyć z dwóch stron. Układać na talerzu jeden na drugim.
Gotowe naleśniki posmarować Kremem Wedlowskim czekoladowym i posypać orzechami, zwinąć lub złożyć, posypać miętą i ewentualnie polać masłem.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: