Wymieszaj mąkę, proszek, sodę i sól i przesiej do miski.
W drugiej misce wymieszaj jaja, olej, jogurt, cukier i skórkę z cytryny. Krótko zmiksuj. Połącz z sypkimi składnikami. Delikatnie wymieszaj.
Nałóż do papilotek. Do każdej papilotki włóż ½ lub całą piankę Ptasie Mleczko® E.Wedel Waniliowe Dekorowane.
Upiecz w temperaturze 170°C przez 25 minut. Babeczki wystudź.
Czekoladę białą E.Wedel roztop i utrzyj z kremowym serkiem i cukrem pudrem. Nałóż na babeczki i w każdą wetknij piankę Ptasie Mleczko® E.Wedel Waniliowe Dekorowane.
Porada Szefa Kuchni:
Przygotowując muffiny na Wielkanoc nie bój się eksperymentować. Możesz dodać do nich orzechy, a także zastąpić Ptasie Mleczko® E.Wedel Waniliowe Dekorowane innym produktem z serii bądź Pralinkami Peanut Butter E.Wedel.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: