Liczba porcji9
Łączny czas:2 godz. 55 min
Przygotowanie:55 min
Oczekiwanie:120 min
Poziom trudności:Łatwe

Muffiny z piankami Ptasie Mleczko® E.Wedel Waniliowe

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 300g mąki pszennej
  • 100g drobnego cukru
  • 250g jogurtu naturalnego
  • 110g oleju
  • 2 jaja
  • 8g proszku do pieczenia
  • szczypta sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • skórka z 1 cytryny
  • Ptasie Mleczko® E.Wedel Waniliowe Dekorowane
  • 250g serka kremowego
  • 40g cukru pudru
  • 50g czekolady białej E.Wedel
przepisy Czekolada Gorzka Wedel

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Wymieszaj mąkę, proszek, sodę i sól i przesiej do miski.

  • 2

    W drugiej misce wymieszaj jaja, olej, jogurt, cukier i skórkę z cytryny. Krótko zmiksuj. Połącz z sypkimi składnikami. Delikatnie wymieszaj.

  • 3

    Nałóż do papilotek. Do każdej papilotki włóż ½ lub całą piankę Ptasie Mleczko® E.Wedel Waniliowe Dekorowane.

  • 4

    Upiecz w temperaturze 170°C przez 25 minut. Babeczki wystudź.

  • 5

    Czekoladę białą E.Wedel roztop i utrzyj z kremowym serkiem i cukrem pudrem. Nałóż na babeczki i w każdą wetknij piankę Ptasie Mleczko® E.Wedel Waniliowe Dekorowane.

Oceń przepis:

Porada Szefa Kuchni:

Przygotowując muffiny na Wielkanoc nie bój się eksperymentować. Możesz dodać do nich orzechy, a także zastąpić Ptasie Mleczko® E.Wedel Waniliowe Dekorowane innym produktem z serii bądź Pralinkami Peanut Butter E.Wedel.

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: