Masło, cukier, mąkę i migdały posiekać nożem, dodać jaja i jak najszybciej zagnieść.
Ciasto kruche włożyć na 30 – 60 minut do lodówki. Następnie rozwałkować na stolnicy na grubość około 3 – 4 mm.
Ciasto ułożyć w formach do tarty (wcześniej wysmarowanych masłem). Podziurkować widelcem, a następnie przykryć papierem pergaminowym i obciążyć łuskanym grochem lub drobną fasolą, by nie wybrzuszyło się w trakcie pieczenia.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut na złoty kolor. Spody z ciasta kruchego ostudzić, a następnie nałożyć i rozsmarować konfiturę różaną
(masa czekoladowa) Żółtka, jaja i cukier ubić na puszystą pianę.
(masa czekoladowa):Czekoladę rozpuścić i wymieszać z miękkim masłem, a następnie wymieszać z pianą.
Na przygotowane wcześniej spody z ciasta kruchego nakładać masę czekoladową. Zapiekać wszystko ponownie w piecu przez około 15 minut i podawać tarty ciepłe, posypane kakao i cukrem pudrem.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: