Miękkie masło wymieszać z rozkruszonymi bałamutkami, wiórkami kokosowymi, utartą odrobiną imbiru i sambalem. Powstałą masę zawinąć w folię spożywczą i wstawić do zamrażarki aby stężała.
Cykorie pokroić w ćwiartki, obsmażyć na małej ilości masła i zalać sokiem pomarańczowym. Dodać korzenne przyprawy, plaster cytryny. Do sosu można dodać odrobinę cukru, jeżeli lubi się słodkie smaki. Dusić cykorię, aż będzie miękka
Zastygnięte masło zetrzeć tarką na rybę i zapiekać. Masło nie musi być zmrożone by rozsmarować je na rybie . Piec w temperaturze 160°C.
Po upieczeniu rybę podawać posypaną siekaną dymką, z duszoną cykorią.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: