Liczba porcji8
Łączny czas:5 godz. 0 min
Przygotowanie:60 min
Oczekiwanie:240 min
Poziom trudności:Średnie

Kruche słone paluszki z nadzieniem z mlecznej czekolady

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Ze wszystkich składników zagnieść elastyczne ciasto, przykryć szmatką i odstawić do wyrośnięcia na 2 godziny.

  • 2

    Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Dodać łyżeczkę zimnej śmietanki. Czekolada zetnie się i lekko zgęstnieje.

  • 3

    Wyrośnięte ciasto wyrabiać chwilę, podzielić na 6 kulek. Każdą kulkę rozwałkować na długi placek, wzdłuż dłuższego brzegu posmarować czekoladą, posypać solą. Zrolować. Zamknąć brzegi tak, by powstał paluch. Paluchy piec 10-12 minut w 180 stopniach C.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: