Liczba porcji6
Łączny czas:2 godz. 0 min
Przygotowanie:60 min
Oczekiwanie:60 min
Poziom trudności:Łatwe

Krem z białych warzyw z białą czekoladą, serem pleśniowym i oliwą truflową

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Wszystkie warzywa pokroić na drobne kawałki i smażyć z kminem rzymskim na oleju, aż się podduszą. Zalać wodą, tak aby całkowicie przykryła warzywa. Dodać przyprawy: liść laurowy i 2 ziarna ziela angielskiego. Przygotowane składniki gotować przez 30 minut. Wyjąć liść i ziele angielskie, dodać ser pleśniowy i sezam.

  • 2

    Całość dokładnie zblendować. Doprawić delikatnie solą.

  • 3

    Do miski wlać krem, posypać startą na drobnych oczkach czekoladą i polać oliwą truflową.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: