Jabłka umyć, obrać i pozbyć się gniazd nasiennych. Pokroić w kostkę. Poddusić z cukrem i ze wszystkimi korzennymi przyprawami oraz posiekaną ostra papryczką w rondlu o grubym dnie. Dodać rodzynki i nadal dusić.
Do zawartości rondla zetrzeć skórkę ze sparzonej pomarańczy i wycisnąć sok. Nadal dusić od czasu do czasu mieszając.
Czekoladę E. Wedel pokroić na mniejsze kostki i dodać do duszonych owoców. Czekolada mleczna E.Wedel nada słodszy smak konfiturze, a Czekolada gorzka E.Wedel smak bardziej wytrawny.
Po prawie zupełnym rozgotowaniu wystudzić i podawać na kanapki lub do pieczonych mięs. W celu dłuższego przechowywania konfiturę należy spasteryzować.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: