
0
24 godz.
18 porcji
Średnie
Klasyczne ciastka z kawałkami czekolady
Podobno to najlepsze ciastka z kawałkami czekolady. Ich przygotowanie wymaga jednak trochę cierpliwości i planowania. Potrzeba do nich aż dwóch rodzajów mąki pszennej: tortowej i chlebowej, a samo ciasto musi leżakować w lodówce minimum 24 godziny... Ale na prawdę warto! Bo są przepyszne :) Do tego naprawdę duże, bardzo duże. Wręcz ogromne! I to wcale nie dla tego, że amerykanie lubią wszystko w wersji XXL... Rozmiar w przypadku tych ciastek ma znaczenie i odgrywa dużą rolę. Ich większy rozmiar pozwala bowiem na uzyskanie różnych tekstur. Z wierzchu i z brzegów ciastka są bardzo chrupiące, zaś w samym środku miękkie o wyraźnym smaku masła i karmelu.
Lista składników 11
Przygotowanie
Podobał Ci się ten przepis?
Komentarze