Liczba porcji12
Łączny czas:30 min
Przygotowanie:20 min
Oczekiwanie:10 min
Poziom trudności:Średnie

Jabłka pieczone w polewie czekoladowej

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • jabłka 12 sztuk
  • Czekolada biała - czekolada biała 100 g x 10 sztuk
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Wydrążamy środek jabłka, opiekamy jabłka w piekarniku

  • 2

    Jak jabłka są mięciutki i skórka pomarszczona to zalewamy jabłko roztopioną białą czekoladą, czekolada biała E. Wedel dobrze się nadaje do tej potrawy.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE:

  • Radzyń 11 marca 2016 22:37
    Tym razem coś na osłodę życia. Prosty deser. Piękne złociste jabłuszka z czekoladą. Jabłka karmelizujemy tak samo, jak gruszki do sałatki.