Liczba porcji3
Łączny czas:20 min
Przygotowanie:10 min
Oczekiwanie:10 min
Poziom trudności:Łatwe

Jabłka na parze o smaku grzańca

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 3 jabłka
  • Kilka kostek Czekolady mlecznej o smaku Grzańca E.Wedel
  • garść żurawiny
  • cynamon
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Jabłka myjemy i odcinamy "czapeczki". Wydrążamy środek z pestkami.

  • 2

    W wydrążone jabłka kładziemy po kolei żurawinę, szczyptę cynamonu i pokrojoną w kosteczkę czekoladę.

  • 3

    Układamy jabłka w naczyniu do gotowania na parze i parujemy 10 minut. Gotowe jabłka posypujemy startą czekoladą . Smacznego;)

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE:

  • Katarzyna Jaworska 13 marca 2016 01:23
    Wspaniały deser- słodycz otoczona soczystym jabłkiem.
  • Anita N. 11 marca 2016 17:36
    Pyszny, szybki i prosty deser. Polecam szczególnie na chłodne wieczory. Czekolada w połączeniu z cynamonem oraz żurawiną rozgrzewają podniebienie. A jabłuszko ... no cóż można się rozmarzyć i nagle znajdujemy się w pachnącym sadzie pełnym dojrzałych w słońcu polskich jabłek ;)